Вторник, 12 декабря 2023 18:20

Пентагон продовжить допомогу Україні, візит президента до США буде продуктивним, - Умєров

Читать на русском

Пентагон продовжить допомогу Україні, візит президента до США буде продуктивним, — Умєров

Пентагон продовжить допомогу Україні, візит президента до США буде продуктивним, — Умєров

Візит президента України Володимира Зеленського до США стане продуктивним щодо подальшої підтримки з боку Вашингтона. У Пентагоні вже запевнили про продовження військово-технічної та фінансової допомоги нашій країні.

Про це повідомляє Міністр оборони України Рустем Умєров на брифінгу з латвійським колегою Андрісом Спрудсом 12 грудня.

Чиновник наголосив, що Штати та інші партнери України багато разів підтверджували намір продовжувати підтримку на довгостроковій основі.

"По-перше, США та інші наші партнери кілька десятків разів підтверджували, що будуть нас підтримувати на довгостроковій основі. Жодних термінових речей у нас з ними немає, у нас є робочі, планові візити", — розповів Умєров.

За його словами, у цьому плані український президент Володимир Зеленський зустрівся з міністром оборони США, який повідомив, що "буде продовження військово-технічної та фінансової допомоги".

"У цьому плані також робочий візит Зеленського буде продуктивним, бо візит із Байденом (президентом США Джо Байденом — Ред.) та іншими колегами. Тут жодних питань, що щось термінове, щось сталося, я не бачу", — наголошує. глава МОУ.

Водночас міністр висловився про спроби російських пропагандистів влаштувати інформаційні атаки та поширювати фейки про нібито проблеми з підтримкою України партнерами.

"На жаль, я бачу інші негативні речі. Завжди все сприймається як зрада, і росіяни роблять це навмисно. Вони хочуть показати, що партнери нас не підтримують, що є сварки, що це непродуктивно. Це все брехня та пропаганда, тому прошу бути пильними", — розповів Умєров.

Глава МОУ зазначив, що Штати та інші країни-партнери "жодного разу не сумнівалися, що продовжуватимуть підтримку".

"Усі наші плани йдуть згідно з робочими графіками", — резюмував він.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.