Вторник, 19 декабря 2023 05:32

Єврокомісія виділяє 65 млн євро країнам, які приймають біженців з України

Picture

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Європейська комісія оголосила про призначення понад 65 мільйонів євро для чотирьох країн, які приймають громадян України, що шукають захист від війни, ініційованої росією.

Про це йдеться в оголошенні на веб-сайті Єврокомісії.

Фінансування буде здійснюватися через Фонд притулку, міграції та інтеграції для підтримки Болгарії, Чехії, Польщі та Румунії, які приймають українських біженців.

Ці кошти будуть використовуватися для полегшення фінансового тиску на систему адаптації біженців у зазначених країнах та надання їм можливості гарантувати прийнятний рівень підтримки, послуг та допомоги тим, хто тимчасово перебуває під захистом ЄС.

Болгарія, Чехія, Польща та Румунія можуть використовувати це додаткове фінансування для переходу від "колективного" притулку для біженців до їх індивідуального розселення у приватному секторі, забезпечуючи українцям фінансову допомогу на перехідний період, а також доступ до мовного тренування, соціальних та медичних послуг тощо.

Органи влади цих країн, громадські та міжнародні організації, залучені до відповідних проєктів, можуть почати їхню реалізацію негайно, і Єврокомісія буде вести контроль за використанням виділених грошових коштів через фінансові служби ЄС.

BAGNET нагадує, влада Ірландії обговорює скорочення розмірів щотижневої допомоги для українських біженців з 220 євро до 38,8 євро - більше ніж у п’ять разів. Також планується скоротити термін державного розміщення біженців до 90 днів.

Підготував: Сергій Дага

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.