Вторник, 19 декабря 2023 16:12

У Мінагрополітики заявили про рекордну врожайність за всю історію України

зерно,урожай,жнива

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський повідомив, що в Україні цього року рекордна врожайність.

"Українські фермери показали усьому світу наскільки вони тверді, професійні, витривалі і цілеспрямовані люди. І навіть у такий важкий рік отримали з одного гектара рекордну врожайність за всю історію України. Погода звичайно допомогла, але без героїчної роботи аграріїв ми б не отримали таких результатів", – заявив Сольський під час конференції Victory Harvest міжнародного благодійного фонду "Жнива Перемоги".

Міністр додав, що незважаючи на важкий воєнний час і складні обставини більшість аграріїв планують і надалі займатись своєю справою.

Заступник міністра Маркіян Дмитрасевич наголосив, що допомога міжнародних партнерів протягом повномасштабного вторгнення допомагає підтримати роботу аграрного сектору, зокрема, найменших фермерів.

Він наголосив, що наступного року також продовжать діяти програми підтримки фермерів: доступне кредитування під 5-7-9% та грантова програма на розвиток садівництва, тепличного господарства та переробку.

Раніше повідомлялося, що станом на середину грудня аграрії намолотили майже 78,3 млн тонн нового урожаю. Зокрема: зернових – 57,56 млн тонн та олійних культур – 20,74 млн тонн.

Автор: Галина Ялівець

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.