Четверг, 21 декабря 2023 12:30

Конгрес США може ухвалити допомогу Україні в середині січня, існує і "план Б", – конгресмен

Читать на русском

Конгрес США може ухвалити допомогу Україні в середині січня, існує і

Конгрес США може ухвалити допомогу Україні в середині січня, існує і "план Б", – конгресмен

Конгрес США зможе ухвалити пакет допомоги України, якої вистачить до кінця року, у середині січня. Існує і "план Б", якщо законопроєкт не буде схвалений.

Про це заявив конгресмен-демократ Майк Квіґлі, повідомляє "Голос Америки".

"Я – оптиміст. Я вірю, що ми це зробимо у січні. Якщо хтось скаже, ми не підемо на перерву, доки не закриємо це питання, це мене теж влаштовує. Але я думаю, що реалістично, ми говоримо десь про середину січня", – сказав він.

За його словами, коли Конгрес повернеться до роботи у січні, буде погоджений пакет допомоги, якого вистачить на увесь рік. "Відверто кажучи, я хотів би, щоб його вистачило до кінця роботи цього скликання Конгресу", – сказав Квіґлі.

Конгресмен повідомив, що є "план Б", якщо додаткове фінансування Україні не пройде в січні.

"Якщо до цього дійде, то є деякі процедурні методи. Зокрема, спробувати "звільнити" законопроєкти, які мають асигнування для України. Ми досліджуємо це. Петиція про "звільнення законопроєкту" змушує винести його на голосування, звільнивши від розгляду комітетів. Також, є "законопроєкти про чисте фінансування", які фінансують Україну. Я наполягав би на цьому як на процедурній альтернативі", – сказав він.

Квіґлі пропонуватиме інші заходи, які б забезпечили певну суму на три-чотири місяці. "Це жахливий "план Б", він далеко не такий хороший, як перший. Але дуже важливо уникнути прогалин у наданні допомоги", – додав конгресмен.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.