Среда, 27 декабря 2023 15:56

Фірма Дубневичів відмовилась добровільно платити за забруднення довкілля

Читать на русском

Фірма Дубневичів відмовилась добровільно платити за забруднення довкілля

Фірма Дубневичів відмовилась добровільно платити за забруднення довкілля

Держекоінспекція у Львівській області через суд домоглася стягнення із ТзОВ «Енергія-Тепловодосервіс» 223,5 тис. грн за забруднення водойм у 2021 році. Добровільно фірма, що належить родині Дубневичів, відмовлялась платити за порушення.

У 2021 році під час позапланової перевірки, ідеться у повідомленні ДЕІ, з’ясувалося, що ТзОВ «Енергія-Тепловодосервіс» допустило скид забруднюючих речовин у водні об’єкти. При цьому підприємство перевищило встановлені нормативи та ліміти. Окрім того, ТзОВ «Енергія-Тепловодосервіс» не дотримувалось умов дозволу та правил спеціального водокористування.

Сума збитків, обрахована за методикою ДЕІ, становила 223,5 тис.₴ Але добровільно фірма, зареєстрована на Павла та Юрія Дубневичів, збитки не відшкодувала, тому екоінспекція звернулася до суду.

У вересні 2023 року Господарський суд Львівської області задовольнив позовну заяву Яворівської окружної прокуратури, що виступала від імені позивачів – Державної екологічної інспекції у Львівській області, Новояворівської міської ради та Івано-Франківської селищної ради. У грудні 2023 року підприємство сплатило збитки у повному розмірі.

ТзОВ «Енергія-Тепловодосервіс», що займається тепло-, водо- і енергопостачанням, зареєстроване у селі Старичі Яворівського району. Його власниками є сини Ярослава і Богдана Дубневичів – Юрій і Павло.

Додамо, що з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну і до листопада 2023 року фінансово-промислова група братів Дубневичів зросла на 10 нових компаній.

Богдан Дубневич зараз очолює Солонківську ОТГ біля Львова, а його син Павло Дубневич втік з України на початку повномасштабного вторгнення Росії і досі не повернувся.

Ярослав Дубневич оголошений у міжнародний розшук. Його обвинувачують у незаконному заволодінні 93 млн грн коштів «Укрзалізниці» та підозрюють у махінаціях з газом. Також нардеп є підозрюваним у кримінальному провадженні про організацію заволодіння майном держави (природним газом) на понад 2,1 млрд грн та легалізації незаконно отриманого прибутку.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.