Вторник, 23 января 2024 07:55

Литва та Польща проведуть військові навчання у вразливій для нападу Росії зоні

Читать на русском

Литва та Польща проведуть військові навчання у вразливій для нападу Росії зоні

Литва та Польща проведуть військові навчання у вразливій для нападу Росії зоні

Литва та Польща запланували провести цього року спільні військові навчання з метою посилення захисту Сувальського коридору – території, яка одночасно з’єднує територію балтійських країн з Польщею та рештою країн НАТО, а також розділяє Білорусь і Калінінградську область РФ. Навчання можуть відбутися вже у квітні.

Про це виданню Delfi повідомили президенти Литви та Польщі Гітанас Науседа та Анджей Дуда. Останній в неділю відвідав Вільнюс, де зустрівся з литовським колегою.

Президенти обговорили необхідність посилення військової співпраці між двома державами та оборони Сувальського коридору зважаючи на загрозу з боку РФ.

"Я дуже радий, що президент Польщі справді щиро відреагував на бажання провести спільні навчання у цьому регіоні. Ми вже говоримо про дуже конкретну дату, ймовірно, це може відбутися в квітні. Але давайте не забувати, що Сувальський коридор також є невід’ємною частиною стратегічних планів НАТО, і, звичайно, не тільки ми говоримо про нього та його обороноздатність", – сказав Неуседа.

Карта qrxiquieuikrant

Дуда зазначив, що Польща дуже серйозно ставиться до оборони Сувальського перешийка і що для цього уже вжито необхідних заходів.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.