Пятница, 08 марта 2024 11:10

Канада посилила контроль за фінансовими операціями, пов’язаними з Росією

Читать на русском

Канада посилила контроль за фінансовими операціями, пов’язаними з Росією

Канада посилила контроль за фінансовими операціями , пов’язаними з Росією

Канада посилила контроль за фінансовими транзакціями, пов’язаними з Росією. Директиву видала віцепрем’єр-міністерка, міністерка фінансів Канади Христя Фріланд.

Про це повідомляє пресслужба Мінфіну України.

За даними пресслужби, директива вимагає, щоб кожна фінансова операція, пов’язана з Росією, незалежно від її розміру, розглядалася як операція з високим рівнем ризику, і встановлює відповідні посилені зобов’язання щодо належної перевірки, моніторингу та ведення обліку таких фінансових операцій.

Вона застосовується до всіх транзакцій, що походять з Росії або призначені для Росії, і поширюється на перекази з використанням національної та віртуальної валюти.

"Ми вітаємо посилення Канадою контролю за фінансовими операціями, пов’язаними з Росією. На сьогоднішній день директиви міністра фінансів Канади в рамках закону про протидію відмиванню доходів, одержаних злочинним шляхом, та фінансуванню тероризму застосовуються до транзакцій з трьома країнами – Північною Кореєю, Іраном та, з 24 лютого поточного року, з Росією. Тобто Канада, не очікуючи завершення пошуку консенсусу в межах FATF, стосовно питання санкціонування Росії, фактично прирівняла Росію до країн з чорного списку FATF", – заявив міністр фінансів України Сергій Марченко.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.