Вторник, 26 марта 2024 09:06

СБУ повідомила про затримання двох чоловіків при спробі підриву залізничної колії на Полтавщині

Такими діями російські спецслужби сподівались порушити логістичні шляхи постачання зброї, боєприпасів та пального для Збройних сил України, повідомляє СБУ

Служба безпеки України повідомила, що затримала двох агентів російських спецслужб при спробі підриву залізничної лінії на Полтавщині, інформує 26 березня пресслужба відомства.

«Для вчинення диверсії вони заклали саморобний вибуховий пристрій поблизу колії та системи електроживлення рухомого складу. У подальшому зловмисники планували привести вибухівку в дію за допомогою пульта дистанційного керування», – повідомляє СБУ.

Правоохоронці наголосили, що такими діями російські спецслужби сподівались порушити логістичні шляхи постачання зброї, боєприпасів та пального для Збройних сил України.

«У затриманих вилучено мобільні телефони, з яких вони координували злочинні дії зі своїм російським куратором – кадровим співробітником 5-ї служби ФСБ. Його особу вже встановлено Службою безпеки», – йдеться в повідомленні.

Наразі слідчі Служби безпеки обом затриманим повідомили про підозру за диверсію, вчинену в умовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб. Санкція статті передбачає довічне ув’язнення.

Нещодавно кіберфахівці Служби безпеки України повідомили, що викрили двох російських агентів – батька з сином, які готували удари сил РФ по Київській області. За даними відомства, чоловіки передавали ФСБ РФ геолокації базування Сил оборони, у тому числі військовослужбовців Сил спеціальних операцій Збройних сил України, а також координати промислових цехів, де виробляли українські безпілотники.

В умовах воєнного стану спецслужби фактично щодня повідомляють про виявлення підозрюваних у колабораціонізмі, підривній діяльності на шкоду Україні, а також агентурних мереж.

Форум

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.