Четверг, 11 апреля 2024 20:35

The Times описав похмурий прогноз для України: що станеться без допомоги США

Читать на русском

The Times описав похмурий прогноз для України: що станеться без допомоги США

The Times описав похмурий прогноз для України: що станеться без допомоги США

Видання попереджає, що без більшої кількості зброї для ЗСУ, ініціатива, ймовірно, перейде до Путіна і його генералів.

Як пише The Times, Україна є лакмусовим папірцем готовності США захищати верховенство міжнародного права у світі, якому загрожують експансіоністські авторитарні держави. Це випробування, яке Вашингтон зараз ризикує провалити, оскільки пакет допомоги, необхідний для виживання України на третій рік її боротьби з російською тиранією, нудиться у нижній палаті Конгресу США, блокований правими республіканцями, лояльними Дональду Трампу.

Якщо допомогу в розмірі 60 мільярдів доларів не буде доставлено Україні найближчим часом, вона, за словами президента Володимира Зеленського, "може програти війну".

"Без більшої кількості сучасної зброї США, яка дозволила Україні дати відсіч своєму більшому, багатшому і густонаселеному супротивникові, ініціатива перейде, імовірно, назавжди, до Путіна і його генералів. Беззаконна агресія здобуде перемогу. Цей згубний і колись немислимий результат ознаменував би кінець ролі Америки як глобального поліцейського і серйозно послабив би її авторитет серед союзників по всьому світу", — йдеться в публікації.

Вказується, що тепер це можливо, оскільки головний апологет Москви в Палаті представників США Марджорі Тейлор Грін погрожує змістити свого колегу-республіканця Майка Джонсона з посади спікера, якщо він спробує проштовхнути пакет допомоги.

Зазначається, що відповідальність за цей вкрай руйнівний глухий кут має лежати на Дональді Трампі, якому належить зустрітися з Джо Байденом на президентських виборах у листопаді.

"Трамп не виявив жодних ознак відмови від своєї позиції щодо України. Це передбачає, що він як президент оголосить про припинення бойових дій і погодиться на постійну анексію деяких українських територій, окупованих російськими військами... Залишається сподіватися, що нерозумні заяви Трампа — не що інше, як блефові прийоми, які він застосовував у минулому. Але вони завдають реальної шкоди тут і зараз, спонукаючи Москву продовжувати та навіть розширювати свою кампанію", — пише The Times.

Також у виданні констатують, що Байден теж винен у тому, що відбувається, зокрема, через неохочі поставки вирішального озброєння у 2022-2023 роках, що "прирекло Київ на м’ясорубку, яка зіграла на руку Росії".

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.