Пятница, 12 апреля 2024 12:40

Столичні патрульні не можуть знайти управу на спамера, який видає себе за "Верховного суддю планети Земля"

Читать на русском

Столичні патрульні не можуть знайти управу на спамера, який видає себе за

Столичні патрульні не можуть знайти управу на спамера, який видає себе за "Верховного суддю планети Земля"

Декілька днів поспіль на офіційну електронну пошту столичного Управління патрульної поліції надходять листи від незвичайного заявника. Він називає себе "князем Причорномор’я", "Верховним суддею планети Земля", "Атлантом", "Гагаріним", "Київським царем" та іншими дивними титулами.

В одному листі фігурує прізвище Савчук — не виключено, що це справжні дані незвичайного заявника. Зміст листів також вельми своєрідний — від нескладної критики різних держустанов до протестів проти приватизації "460 держпідприємств" та інвестиційних пропозицій "вкласти гроші у круте власне справу".

Щоправда, в яке саме "круте справа" заявник не уточнює — так само як і незрозуміло, чому адресатом своїх послань він обрав саме Управління патрульної поліції Києва, до якого він жодних вимог не пред’являє.

Відповідно до правового висновку Верховного Суду, поводження з нецензурною лексикою не розглядаються та підлягають поверненню заявнику. Але, як повідомляють джерела "Країни" у правоохоронних органах, "верховного суддю планети Земля" можна було б притягнути до адміністративної відповідальності за дрібне хуліганство.

Однак знайти його можна лише шляхом негласних слідчих дій за ip-адресою, які дозволено проводити лише у кримінальному провадженні. А підстав для кримінальної відповідальності немає – оскільки погроз, які тягнули б, скажімо, на ст. 259 КК, він у своїх зверненнях не висуває.

Найбільше схоже, що ці послання відправляє душевнохвора людина. І, оскільки поки що підстав для криміналу немає, столичні патрульні скаржаться, що "Київський Цар" і далі завалюватиме їхню пошту такою нісенітницею безкарно.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.