Пятница, 26 января 2024 17:17

Генштаб повідомив про 94 бойові зіткнення на фронті

Українські військові у Запорізькій області, 11 січня 2024 року

Протягом доби на фронті відбулося 94 бойових зіткнення, оперативна ситуація на сході й півдні України залишається складною, повідомив у вечірньому зведенні 26 січня Генеральний штаб ЗСУ.

За повідомленням, російські сили «активно застосовують» авіацію і квадрокоптери типу FPV, проводять штурмові дії за підтримки бронетехніки.

«Ворог завдав вісім ракетних (зенітними керованими ракетами С-300 по цивільній інфраструктурі Мирнограду, Новоградівки Донецької області та Антонівки Херсонської області) і здійснив 38 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі й поранені серед цивільного населення. Руйнувань і пошкоджень зазнали багатоповерхові і приватні будинки, школи, дитячі садочки, торгівельний центр й інша цивільна інфраструктура», – йдеться у зведенні.

За даними Генштабу, протягом доби українські військові відбили атаки російських сил на вісьмох напрямках, зокрема 28 – на Авдіївському, 14 – на Мар’їнському.

Раніше сьогодні командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Олександр Тарнавський заявив, що російські війська збільшили кількість наступальних і штурмових дій. «В операційній зоні ОСУВ «Таврія» ворог завдав 10 авіаційних ударів, провів 50 бойових зіткнень і здійснив 624 артобстріли», – заявив він.

Тарнавський додав, що українські військові тримають оборону і проводять «активні дії» на визначених напрямках.

Розвідка Великої Британії 21 січня заявила, що російська армія «наростила наступальну активність по всій лінії фронту, зазнаючи дедалі більших втрат».

Форум

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.