Пятница, 01 марта 2024 20:19

САП передала до суду справу щодо нардепа про недостовірне декларування криптовалюти

САП 31 січня повідомила про підозру чинному народному депутату в умисному недостовірному декларуванні

Спеціалізована антикорупційна прокуратура передала до суду обвинувальний акт у справі щодо чинного народного депутата щодо ймовірного недостовірного декларування . Про це заявила пресслужба САП 1 березня.

«Прокурор САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ скерував до суду обвинувальний акт стосовно чинного народного депутата, обвинуваченого в умисному внесенні суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей до декларації», – йдеться в заяві.

Розслідування вели детективи Національного антикорупційного бюро під керівництвом САП «за співпраці з компетентними органами США в межах міжнародної правової допомоги», додали в прокуратурі.

САП 31 січня повідомила про підозру чинному народному депутату в умисному недостовірному декларуванні. Йдеться про декларування 2020 року, коли парламентар задекларував криптовалюту вартістю 24,6 мільйона гривень, яка, за його твердженням, належала йому з 2019 року.

Натомість, за даними слідства, криптогаманець йому ніколи не належав, а «всі транзакції з придбання віртуальної валюти здійснювались громадянами іншої держави».

Правоохоронці на незивали імені депутата, проте того ж дня про отримання підозри заявив представник фракції «Слуга народу» Олександр Маріковський. Він назвав це «повним шоком», пояснив неточні дані в декларації помилкою та висловив намір доводити свою невинуватість у суді.

Форум

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.