Суббота, 02 марта 2024 07:51

Ситуація на фронті: ворог притих на Куп’янському напрямку та атакував у районі Авдіївки

Читать на русском

Ситуація на фронті: ворог притих на Куп’янському напрямку та атакував у районі Авдіївки

Ситуація на фронті: ворог притих на Куп’ янському напрямку та атакував у районі Авдіївки

Російська окупаційна армія продовжує атакувати на різних ділянках фронту, а також тероризує мирних жителів України постійними обстрілами. Напружена ситуація залишається на Авдіївському напрямку.

При цьому на Куп’янському напрямку за минулу добу не зафіксовано наступальних чи штурмових дій ворога. Про це йдеться у зведенні Генерального штабу ЗСУ на ранок 2 березня.

Минулої доби сталося 82 бойові зіткнення. Путінські терористи завдали 9 ракетних та 100 авіаційних ударів, а також здійснили 161 обстріл із РЗСО по позиціях наших військ та населених пунктах.

Вночі противник вкотре атакував Україну ударними дронами-камікадзе типу "Shahed". Ворог застосував 17 дронів, Силами та засобами протиповітряної оборони України 14 ударних БпЛА було знищено.

Під авіаційними ударами були населені пункти Дружба, Глухів, Волфине Сумської області; Охрімівка, Вільхуватка, Хатнє, Тополі, Кислівка, Садове Харківської області; Білогорівка на Луганщині; Терни, Часів Яр, Дружба, Новокалинове, Олександропіль, Архангельське, Новоолександрівка, Очеретине, Прогрес, Новобахмутівка, Торецьк, Катеринівка, Старомайорське, Урожайне Донецької області та Мала Токмачка, Новоданилівка і Роботине на Запоріжжі. Під артилерійським вогнем було понад 140 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

У зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ "Північ" на Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація залишається без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону у Бєлгородській області.

У зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" на Куп’янському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Лиманському напрямку нашими воїнами відбито 14 атак противника в районах населених пунктів Терни, Ямполівка, Роздолівка Донецької області та Білогорівка – Луганської.

На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито 8 атак противника в районах населених пунктів Богданівка, Іванівське та Андріївка Донецької області.

Ворог притих на Куп’янському напрямку та атакував у районі Авдіївки: у Генштабі розповіли про ситуацію на фронті qkxiqdxiqdeihrant

У зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" на Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 24 атаки ворога в районах населених пунктів Бердичі, Орлівка, Тоненьке, Первомайське та Невельське.

Ворог притих на Куп’янському напрямку та атакував у районі Авдіївки: у Генштабі розповіли про ситуацію на фронті

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога у районах Красногорівки, Георгіївки, Перемоги, Новомихайлівки та Урожайного Донецької області, де ворог 29 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

У зоні відповідальності оперативно-стратегічного угрупування військ "Одеса" на Херсонському напрямку Сили оборони продовжують утримувати позиції. Противник наступальних (штурмових) дій не вів.

Ворог притих на Куп’янському напрямку та атакував у районі Авдіївки: у Генштабі розповіли про ситуацію на фронті

У той же час, наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат у живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу противника. Підрозділами ракетних військ завдано ураження по 1 району зосередження військової техніки, 3 артилерійським засобам, 3 пунктам управління та 3 складам боєприпасів противника.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.