Вторник, 02 апреля 2024 12:49

СБУ повідомила про підозру директору бюро РФ через виробництво далекобійних ракет

Служба зазначає, що бюро «Радуга» під керівництвом Сергія Богатікова за постачання ракетного озброєння російським військовим отримало відзнаку «Вдячність президента РФ»

Служба безпеки України підозрює генерального директора російського проєктно-конструкторського бюро «Радуга» Сергія Богатікова в сприянні агресивній війні – про це відомство заявило 2 квітня.

Як пояснює відомство, підприємство спеціалізується на серійному виробництві далекобійного ракетного озброєння для російських військ.

«Насамперед мова йде про крилаті ракети типу Х-101, які рашисти використовують для здійснення повітряних ударів по цивільній інфраструктурі України. Саме такою ракетою окупанти поцілили у багатоквартирний будинок в Умані 28 квітня 2023 року», – повідомляє СБУ.

Внаслідок цієї атаки загинули 23 людини, серед них шестеро дітей.

Служба зазначає, що бюро під керівництвом Богатікова за постачання ракетного озброєння російським військовим отримало відзнаку «Вдячність президента РФ».

Російському посадовцю повідомили про підозру в пособництві у веденні агресивної війни, вчиненому за попередньою змовою групою осіб.

«Наразі тривають комплексні заходи для притягнення зловмисника до відповідальності за злочини проти нашої держави», – додали в пресслужбі.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Форум

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.