Пятница, 05 апреля 2024 06:42

Українські водії через мобілізацію стали рідше заїжджати на АЗС

Читать на русском

Українські водії через мобілізацію стали рідше заїжджати на АЗС

Українські водії через мобілізацію стали рідше заїжджати на АЗС

В Україні через мобілізацію, збільшення продажів електромобілів та блокаду польськими фермерами контрольних пунктів на польсько-українському кордоні водії стали рідше заправляти свої автомобілі.

За даними директора консалтингової компанії "А-95" Сергія Куюна, у I кварталі 2024 року в Україні попит на дизельне пальне знизився на 10%, а на бензин – на 15%. У свою чергу власник мережі "Прайм" Дмитро Леушкін зазначив, що порівняно з аналогічним періодом 2023 року попит на бензин та дизельне пальне знизився приблизно на 15%.

Сергій Куюн пояснює зниження попиту на пальне двома головними причинами. Перша причина – багато українців перестали користуватися своїми автомобілями, оскільки зараз перебувають у лавах ЗСУ та воюють із російськими окупантами. Друга причина – деякі автомобілісти стали рідше користуватися своїми машинами, намагаючись не потрапити під мобілізацію.

Дмитро Леушкін також зазначає, що через мобілізацію автомобілісти стали рідше їздити на своїх машинах. Але навіть справа не в самій мобілізації, а в тому, що "кошмарять ТЦК".

Існує ще кілька причин, чому в Україні знизився попит на пальне. Наприклад, через те, що українці почали більше купувати електромобілів. Продаж електрокарів у нашій країні збільшується вже кілька років поспіль, навіть незважаючи на повномасштабне вторгнення російських окупаційних військ. При їх ввезенні не потрібно сплачувати податки.

Ще одна причина зниження попиту на пальне – блокада польськими фермерами контрольних пунктів на польсько-українському кордоні. Польські фермери розпочали блокаду українського кордону 9 лютого 2024 року. Вона триватиме до 30 квітня. Через це трейдери перенаправляють потоки палива в обхід Польщі.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.