Четверг, 13 октября 2022 09:02

Справи насущні: скільки та на що у вересні витрачала Згурівка

Протягом вересня влада Згурівської громади разом з підпорядкованими їй підприємствами уклали півтори сотні договорів на 1,58 млн гривень. Третину цих коштів направили на закупку для місцевої лікарні офтальмологічного обладнання. Чверть мільйона гривень пішло на меблі та тенісний стіл для згурівського “Центру культури і мистецтва”. Приділили в Згурівці увагу і спортивному розвитку громади: селищна рада витратила майже 170 тис. гривень на встановлення вуличних тренажерів в селах Мала Березанка та Нова Оржиця. Історія про витрати Згурівки Броварського району у вересні – четверта частина циклу КиївВлади “Справи насущні”.

Як стало відомо  з даних публічного модуля аналітики BI.Prozorro, у вересні 2022 року Згурівська селищна рада і підпорядковані їй підприємства та установи уклали за результатами публічних закупівель 157 договорів на 1,58 млн гривень.

Найбільші видатки

Більше третини освоєних у вересні коштів – 579,03 тис. гривень – було витрачено на медичне обладнання, ліки та засоби гігієни. Замовником усіх цих товарів була КНП “Згурівська лікарня”*. 

На 248,04 тис. гривень комунальний заклад “Центр культури і мистецтва”** накупив меблів – шафи, лави та стільці для актової зали, стелажі, полиці та письмовий стіл. 

В 168,3 тис. гривень обійшлися Згурівській селищній раді вуличні тренажери, які повинні встановити на селах Мала Березанка та Нова Оржиця.

Найдорожчі договори

Найкоштовнішою закупкою минулого місяця у Згурівці був договір (ціна – 533,9 тис. гривень) КНП “Згурівська лікарня” шести найменувань офтальмологічного обладнання – щілинної лампи, авто рефрактора, діагностичної лінзи, офтальмоскопа, пробної оправи та тонометра. Поставити до кінця поточного року вказане обладнання повинна підприємиця Марина Сбоєва.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Другим за вартістю є договір (ціна – 100 тис. гривень) комунального закладу “Центр культури і мистецтва” на закупку 8 шаф та полиць у Артема Боровінського. Цей договір був укладений 1 вересня, а на наступний день вже був оприлюднений звіт про його виконання та оплату підряднику всієї суми.

Третій високовартісний договір (ціна – 99,6 тис. гривень) підписала Згурівська селищна рада на поставку та монтаж на стадіоні села Нова Оржиця вуличних тренажерів – орбітрека, гребного тренажера, “жим від грудей”, батерфляя та “біцепс машини”. Замовили їх у підприємця Олександра Брачуна, який повинен їх встановити до кінця поточного року. Відмітимо, що в Олександра Брачуна Згурівська селищна рада за 68,7 тис. гривень також замовила чотири вуличних тренажери, які повинні встановити на вул. Козацькій, 22 в селі Мала Березанка.

Найбільші замовники

Минулого місяця витрачали за результатами публічних договорів у Згурівці 6 замовників. Проте на 87% використаних коштів, а це 1,38 млн гривень, уклали договори три найактивніші замовники.

Більше всього бюджетних коштів в Згурівці у вересні – а саме 723,5 тис. гривень – освоїло КНП “Згурівська лікарня”. Крім вищеописаної закупки офтальмологічного обладнання лікарня витрачалася на електроенергію, ліки, реактиви, продукти харчування та будматеріали.

На 386,13 тис. гривень договорів уклала безпосередньо Згурівська селищна рада. Крім закупки вуличних тренажерів, вона, зокрема, купила на 98 тис. гривень промислові ворота, на 21,65 тис. гривень – два монітори та принтер, на 18,8 тис. гривень – поштові марки. Решта коштів пішла на електротехнічне устаткування. 

Ще 276,74 тис. гривень по тринадцяти договорам витратив КЗ “Центр культури і мистецтва". З цих коштів 248 тис. направили на меблі, решту – на миючі засоби, тенісний стіл та заправку картриджів.

Найбільші підрядники

Згурівська влада і підпорядковані їх підприємства замовляли у вересні товари та послуги у 48 підрядників. Проте більше половини всіх освоєних коштів – 902,2 тис. гривень – дісталося трьом підприємцям – Марині Сбоєвій, Артему Боровінському та Олександру Брачуну. 

Марина Сбоєва на замовлення Згурівської лікарні за 533,9 тис. поставить офтальмологічне обладнання, Артем Боровінський – на замовлення місцевого Центру культури і мистецтва за 200 тис. гривень поставить меблі, а Олександр Брачун – на замовлення селищної ради за 168,3 тис. гривень поставить на змонтує вуличні тренажери.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Згідно з даними аналітичної системи Youcontrol, Марина Сбоєва зареєстрована як підприємець у вересні 2021 року у Харкові. Основний вид діяльності – оптова торгівля фармацевтичними товарами. За даними Clarity Project, у результаті участі в публічних закупівлях вона уклала 5 договорів на 2,1 млн гривень. Найбільший замовник – КНП "Міська клінічна лікарня №14 ім. професора Гіршмана" Харківської міської ради, з яким підписано 2 договори на 1,96 млн гривень.

Артем Боровінський зареєстрований в 2006 році у Вінниці. Основний вид діяльності – виробництво меблів для офісів і підприємств торгівлі. Договори з згурівським КЗ “Центру культури і мистецтва” – перший досвід перемог підприємця в публічних закупівлях.

Олександр Брачун зареєстрований як ФОП в 2012 році в Броварах. Основний вид діяльності – роздрібна торгівля залізними виробами, будівельними матеріалами та санітарно-технічними виробами в спеціалізованих магазинах. У результаті участі в публічних закупівлях підприємець отримав 83 підряди на 6,06 млн гривень. Найбільший замовник – Управління гуманітарного розвитку Бориспільської РДА, з яким підписано 2 договори  на  347,47 тис. гривень. 

Голова Згурівської селищної ради – Василь Цвик. КНП "Згурівська лікарня Згурівської селищної ради" тимчасово керує Олександр Зіборов, КЗ “Центр культури і мистецтва” очолює Анатолій Бабошкін.

Читайте: “Окупанти ще й кроку не встигли зробити, як ми вже про нього знали”: КВ дізналась, як Згурівщина морально душила москалів

*  КНП "Згурівська лікарня Згурівської селищної ради" (код ЄДРПОУ: 05408332)

** КЗ “Центр культури і мистецтва” (код ЄДРПОУ: 44151501)

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.