Среда, 20 марта 2024 14:28

У прикордонному Грайвороні Бєлгородської області РФ загинули двоє цивільних – губернатор

Наслідки обстрілів у Бєлгороді, березень 2024 року, ілюстративне фото

У прифронтовій Бєлгородській області Росії внаслідок обстрілу міста Грайворон загинули двоє місцевих жителів, ще двоє людей були поранені, повідомив губернатор Вʼячеслав Гладков.

За його словами, зранку 20 березня Грайворонський округ перебуває під обстрілом, зокрема із застосуванням реактивних систем залпового вогню.

Внаслідок обстрілу також повністю зруйнований харчоблок. Під завалами може перебувати співробітниця установи, додав Гладков.

19 березня на кордоні України з російською Бєлгородською областю відновилися бої – про це повідомляли як російські провоєнні телеграм-канали, так і «Російський добровольчий корпус» (РДК), що воює на боці України, й інші добровольчі формування, що складаються переважно з росіян.

За минулий тиждень у Бєлгородській області РФ, за даними влади, внаслідок обстрілів і боїв загинули 16 людей, а близько 100 – поранені.

Після початку російського широкомасштабного вторгнення в Україну Бєлгородська область РФ зазнавала обстрілів, а в травні-червні 2023 року на її територію на деякий час проникли загони РДК. Нові спроби прориву кордону розпочалися на початку минулого тижня. У Головному управлінні розвідки України заявляють, що РДК та споріднені формування (легіон «Свобода Росії», «Сибірський батальйон») діють самостійно, але українські військові надають їм підтримку.

Президент Росії Володимир Путін за останні дні двічі закликав розправитись із бійцями цих формувань, назвавши їх зрадниками.

Форум

Другие материалы в этой категории: Главные преимущества Xbox над PlayStation »

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.