Пятница, 08 марта 2024 09:25

Ірландія хоче вилучити з конституції «сексистські» згадки про жінок

Читать на русском

Ірландія хоче вилучити з конституції «сексистські» згадки про жінок

Ірландія хоче вилучити з конституції «сексистські» згадки про жінок

Ірландія готується до голосування на референдумі за вилучення із конституції країни згадок про важливість "життя жінки в сім’ї".

Про це повідомляє Reuters.

Конституція Ірландії досі містить пункт, який визнає, що "своїм життям в сім’ї жінка надає державі підтримку, без якої не може бути досягнуте загальне благо".

Прем’єр-міністр Ірландії Лео Варадкар заявив, що голосування, яке свідомо проводиться в Міжнародний жіночий день, дає можливість вилучити деякі "дуже старомодні, дуже сексистські формулювання про жінок".

Другий пункт, який має бути замінений, говорить, що держава "докладатиме зусиль для того, щоб економічна необхідність не змушувала матерів працювати, нехтуючи своїми домашніми обов’язками".

До 1973 року в Ірландії незаміжні жінки повинні були звільнятися з роботи після одруження, а заміжні жінки не мали права претендувати на вакансії.

Опитування громадської думки, проведені за тиждень до голосування, показали, що явна більшість підтримає цю пропозицію, а також другу, яка розширює визначення сім’ї в конституції, включно з "тривалими стосунками", такими як спільне проживання подружжя та їхніх дітей.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.