Четверг, 04 января 2024 17:13

У Верховній Раді зареєстрували новий законопроєкт: розмитнення авто в "Дії"

Читать на русском

У Верховній Раді зареєстрували новий законопроєкт: розмитнення авто в

У Верховній Раді зареєстрували новий законопроєкт: розмитнення авто в "Дії"

Верховна Рада отримала на розгляд законопроект №10380 , який передбачає вилучення людського чинника з процесу розмитнення.

Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації України у Telegram.

"Якщо законопроект ухвалять, громадяни зможуть подавати електронну митну декларацію через додаток "Дія", бізнес – через портал "Дія", — зазначили у Міністерстві.

 queiqxeihuiquqant

Законопроектом передбачено створення Бази даних митної вартості легкових автомобілів, її сформує Мінцифра на основі даних митниці.

Там буде митна вартість нових легкових автомобілів, які проходили митне оформлення в Україні з 2007 року, з деталями: марка, модель, рік випуску, тип і об’єм двигуна.

Весь процес розмитнення буде онлайн, а "Дія" допоможе заповнювати митну декларацію, підтягнувши інформацію про автомобіль за VIN-кодом", — йдеться у повідомленні.

"Сподіваємося на ухвалення законопроекту, щоб українці розмитнювали авто онлайн без схем та хабарів", — додали в Мінцифри.

Попередня концепція будувалась на визначенні митних платежів виключно з технічних характеристик авто – без митної вартості, тому попередню концепцію не підтримали нардепи, пояснив голова Мінцифри Михайло Федоров.

"Зараз знайшли можливість дотриматися ключових міжнародних норм і одночасно прибрати людський фактор при визначенні митної вартості авто через автоматизацію цього процесу", — додав він.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.