Пятница, 12 января 2024 12:53

Блокада кордону: У чергах на в’їзд до України чекають 1800 вантажівок

кордон

У чергах на КПП "Медика-Шегині" у чергах на в’їзд з Польщі в Україну очікують близько тисячі автомобілів, що більше, ніж на трьох інших пунктах пропуску – "Ягодин", "Рава-Руська" і "Краківець".

Про це в ефірі єдиного телемарафону повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко, передає Укрінформ.

"Звісно, ми бачимо і чергу навпроти пункту пропуску "Шегині" бо, власне, і водії та перевізники шукають маршрути, якими вони можуть перетнути кордон. Тисяча вантажних засобів станом на ранок перебували навпроти "Шегині". І десь вісімсот транспортних засобів – навпроти тих трьох напрямків, які продовжують блокуватися", – сказав він.

Демченко додав, що на трьох напрямках блокування продовжується – на пунктах пропуску "Ягодин", "Рава-Руська" і "Краківець".

Раніше речники поліції у містах Томашув Любельський і Холм Люблінського воєводства, а також Перемишль і Ярослав Підкарпатського воєводства повідомили Укрінформу, що час очікування фур на перетин польсько-українського кордону триває в середньому від двох до чотирьох діб.

Як повідомлялося, минулого тижня польські фермери розблокували пункт пропуску "Медика-Шегині" на української-польському кордоні. Аграрії почали блокувати перехід у Медиці з 23 листопада минулого року. 24 грудня вони призупинили акцію протесту, але 4 січня її відновили.

Водночас ще низку пунктів пропуску на українсько-польському кордоні блокують об’єднання польських перевізників.Їхня блокада триває з 6 листопада. Протестувальтники вимагають заборонити реєстрацію в Польщі транспортних компаній з іноземним капіталом, через що польських підприємців витісняють з ринку. Також вони вимагають відновлення дозволів на в’їзд до Євросоюзу для українських перевізників та покращення обслуговування на кордоні.

Автор: Юлiя Недашківська

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.