Среда, 06 марта 2024 03:37

Президент показав, як тренуються українські пілоти на F-16 (ВІДЕО)

Україна може розраховувати на отримання перших данських винищувачів вже цього літа.

22 лютого, під час проведення Ставки Головнокомандувача Президент України Володимир Зеленський вислухав спеціальну доповідь щодо підготовки нашої держави до переходу на F-16.

Зокрема йшлося про всі параметри щодо першої партії літаків: конкретні терміни постачання, необхідне технічне та інфраструктурне забезпечення. А сьогодні вранці президент оприлюднив відео тренувань український військових на F-16.

«Всі українці чекають на день, коли перші українські F-16 з’являться в нашому небі, коли посилять захист наших міст і громад та можливості наших Сил оборони України. У той час як наші пілоти й персонал продовжують навчання, я вдячний коаліції F-16, яка наближає цей день», — зазначив Володимир Зеленський.

Україна може розраховувати на отримання перших данських винищувачів F-16 цього літа. Про це заявляє міжнародна коаліція ВПС, яку Данія очолює разом з Нідерландами та США. Данія очолює коаліцію разом з Нідерландами та США з моменту створення коаліції восени 2023 року.

Раніше речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що Україна переходить на літаки F-16 в екстреному порядку, як це не робила жодна країна в світі, і очікує на їх прибуття якомога швидше.

До слова, уряд і парламентські партії Данії домовилися про новий великий пакет військової допомоги Україні, вартістю приблизно 1,7 мільярда датських крон, що допоможе забезпечити 15 тисяч артилерійських снарядів у співпраці з Чехією.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.