Понедельник, 15 января 2024 21:16

Партії Сунака пророчать приголомшливу поразку на виборах у Великобританії

Читать на русском

Партії Сунака пророчать приголомшливу поразку на виборах у Великобританії

Партії Сунака пророчать приголомшливу поразку на виборах у Великобританії

Консервативну партію прем’єр-міністра Великої Британії Ріші Сунака очікує приголомшлива поразка на виборах цього року. Лейбористи можуть отримати 385 місць у парламенті, тоді як консерваторам вдасться зберегти лише 169 місць.

Про це повідомляє видання The Telegraph з посиланням на опитування YouGov. Опитування показало, що величезний вплив на результати виборів матимуть проведені у Британії реформи.

Зазначається, що консерватори наближаються до поразки на виборах у тому самому масштабі, як була їхня поразка лейбористам у 1997 році, коли партія, якою керував Джон Мейджор, втратила приблизно таку ж кількість місць.

Ці вибори можуть призвести до найбільшого падіння підтримки керівної партії у Британії з 1906 року. Це практично гарантує Лейбористській партії щонайменше десятирічне утримання при владі, оскільки жодна партія з такою значною більшістю ще ніколи не програвала наступні вибори, зауважує видання.

Опитування також несе негативні прогнози для Шотландської національної партії, яка, із ймовірністю, втратить майже половину своїх місць на користь лейбористів, зберігши лише 25.

В опитуванні YouGov взяли участь 14 тисяч осіб, що приблизно в сім разів перевищують звичайну кількість осіб, які беруть участь в опитуваннях компанії.

Останні опитування систематично підтверджують відставання консерваторів від лейбористів. Наприклад, опитування YouGov у листопаді показало, що партія Ріші Сунака відстала від лейбористів на 19 відсоткових пунктів.

Партії Сунака пророчать приголомшливу поразку на виборах у Британії: що показало опитування queideeidrhirhant

Партії Сунака пророчать приголомшливу поразку на виборах у Британії: що показало опитування

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.