Пятница, 05 января 2024 09:26

«Маніфест 42» пропонує Зеленському покарати силовиків, які паралізували роботу єдиного українського виробника тактичних аптечок

Громадський рух «Маніфест 42» звернувся до президента України Володимира Зеленського з пропозицією негайно притягнути до відповідальності всіх осіб, причетних до блокування роботи єдиного українського виробника тактичних аптечок для Збройних Сил України. Робота компанії “Київгума” паралізована з 7 ранку 4 січня через «маски-шоу» за участю співробітників СБУ.

«Компанія “Київгума” заздалегідь інформувала Офіс Президента про тиск з боку тилових силовиків на комунікаційній платформі, яку за дорученням президента Володимира Зеленського координує заступник голови ОП Ростислав Шурма. Громадськість також була публічно поінформована, що метою цього тиску є лобіювання інтересів постачальників китайських аптечок», ідеться в заяві підприємців.

«У нас вже є інформація і щодо деяких кураторів цих дій. Цим людям місце у вʼязниці. Оголошена СБУ підозра у держзраді – ніщо інше як бездоказова маніпуляція. Навіть побіжне вивчення обставин справи вказує на те, що ніяких постачань у Росію “Київгума” не здійснювала. Це неправда, яку можна було б списати на недоумкуватість, якби за нею стояли комерційні інтереси постачальників китайських аптечок… Закликаємо Президента України вжити всі необхідні заходи, щоб зупинити свавілля щодо бізнесу, зокрема, у вигляді «маски-шоу» та необґрунтованих арештів рахунків», – зазначається в заяві.

Нагадаймо, що Служба безпеки України провела низки обшуків у ТОВ «Київгума», а також її засновників, вважаючи, що компанія постачала в РФ засоби тактичної медицини.

За версією СБУ, українці створили в одній з європейських країн фірму-прокладку, яка постачала в Росію тактичні джгути та бинти.

Після цього генеральний директор «Київгуми» Андрій Острогруд оприлюднив офіційну заяву підприємства із запереченнями всіх звинувачень. Зокрема, там ішлося про таке:

  1. З лютого місяця 22року ми повністю ЗУПИНИЛИ співпрацю з країною агресором! Жодної поставки не було! Кошти втрачені в ерефіі (дебіторку), списано, отримавши відповідні довідки ТПП про форс-мажор.
  2. Естонські, Швейцарська компанії, які фігурують в Справі – це потужні европейські компанії, з якими ми співпрацюємо ДЕСЯТКИ років! Завжди їм поставляли ці ж позиціі (медицина, дитячі вироби)! Тому звинувачувати нас в «хитрих схемах» не варто, все це теж можна побачити в податковій та митниці, глянувши історію поставок!
  3. В матеріалах справи зазначено, що наша компанія виробляла товар для Естонії під їх Брендом, щоб «сховати сліди»! Дйсно ми виробляємо товар медичного призначення (грілки, спринцівки, напальники) для них вже понад 20 РОКІВ і саме під їх ТМ, а вони реалізують сотні СКЮ в т.ч.презервативи, тести для вагітності, тощо як власну продукцію по всім країнам ЄС та близького Сходу! І знову ж таки, всю ці інфо можна підтвердити через митницю та навіть ТПП, де оформляються роками документи. Мало того, ми виробляємо товар під СТМ для багатьох компаній як з ЄС, так і в Україні, і це є звичайна практика для будь-якого виробника!
  4. Щодо «доказів» – фото обшуків, якісь «затерті документи», забрані техніка і т д! На фото дійсно мої колеги, члени моєї сім’ї! Саме так вчора по багатьом адресам «з’явились хлопці»! В власних помешканнях НІЧОГО не забрали окрім моб.тел., та власне навіть обшуки як такі не робили, навіть компи не вилучили! В офісі – ми дали доступ «скрізь»… Все отримали, тож «чекаємо нових доказів»!! Бо наразі в матеріалах справи є якісь «затерті документи», де жодним чином не зазначена наша компанія!
  5. Щодо «поставки тактики» та мільйонних сум, що дуже ГОЛОСНО зазначила «служба божа» інформую – дійсно, за весь період з 02.22р нами поставлено товару на Естонські та Швейцарську компанію що вказані в Справі на суму близько 1млн.євро, як вказано на сайті СБУ!… Але, повторюсь, ми на ці компанії поставляємо товар десятки років, і в цих сумах поставок – грілки гумові, клейона, спринцівки, напальники, соски та пустушки для дітей та інше! Тобто, позицій «тактика» (про що можна довідатись у нас на офіц.сайті компанії) не було! Але ж, наші «слуги божі», до тактики «приліпили» таку позицію як Бинт Мартенса! Це тонка гумова смужка довжиною 3,5 та 5м, яка використовується будь-де в побуті, яку ми виробляємо вже понад 70років і споживачами є тисячі компаній та приватних осіб! Саме ці позиції фігурують в матеріалах справи, по якій нас звинувачують в «зраді»! Мало того поставки цих позицій – це декілька десятків тис.євро а не мільйон!»

Раніше генеральний директор “Київгуми” Андрій Острогруд заявляв у ЗМІ, що тиск з боку правоохоронних органів на його компанію повʼязаний з лобіюванням закупівлі для ЗСУ неякісних аптечок китайського виробництва.

Гендиректор “Київгуми” Андрій Острогруд є одним з ініціаторів громадського руху «Маніфест 42», спрямованого на протидію корупційного тиску на бізнес з боку тилових силовиків.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.