Среда, 20 марта 2024 14:02

Блокада кордону: Поляки зупинили рух автобусів на пункті "Медика

кордон,польща

Польські протестувальники почали блокувати рух автобусів у пункті пропуску "Медика – Шегині".

Про це повідомили у Державній прикордонній службі.

"Згідно з інформацією від польських колег обмеження руху автобусів розпочалося сьогодні близько 11:10. Його організатори блокують рух на дорозі перед пунктом пропуску "Медика", суміжному з українським пунктом пропуску "Шегині", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що страйкарі планують пропускати по одному автобусу на дві години, як на в’їзд в Україну, так і на виїзд.

Пізніше у Державній митній службі України уточнили, що акція протесту у такому форматі триватиме до 20:00 середи, 20 березня, тобто в межах загальнодержавного страйку у Республіці Польща.

Своєю чергою міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков закликав польського міністра внутрішніх справ Марціна Кєрвінського втрутитися у цю ситуацію.

"Менш ніж 10 днів тому польська поліція повідомила, що пасажирські автобуси перетинають кордон без жодних перешкод. Що ми бачимо сьогодні? Страйкарі блокують рух на дорозі перед пунктом пропуску "Медика", що прилягає до українського пункту пропуску "Шегині". Шановний міністре, пане Марціне Кєрвінський, чому ви це дозволяєте? Невже люди мають бути заручниками політичних протистоянь цивілізованої країни?", – наголосив Кубраков.

Автор: Юлiя Недашківська

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.