Среда, 03 января 2024 10:00

На двох напрямках фронту є просування українських військ, – ЗСУ

Читать на русском

На двох напрямках фронту є просування українських військ, – ЗСУ

На двох напрямках фронту є просування українських військ, – ЗСУ

У ранковому зведенні 3 січня Генштаб ЗСУ повідомив про два просування українських військ на фронті.

Повідомляється, що на південний схід від Новобахмутівки на північ від Авдіївки ЗСУ "поліпшили тактичне становище".

Також у ранковому зведенні йдеться, що в районі Вербового Запорізької області "війська просунулися вперед, змусивши ворога залишити деякі позиції".

"Інститут вивчення війни" (США) також пише, з посиланням на російських блогерів, що ЗСУ "відбили невстановлені позиції на південь від Вербового".

При цьому "Інститут" повідомляє, що росіяни просунулися на заході від села Роботине з боку Копанів та атакують з боку Новопрокопівки (на південь від Роботиного).

Що ж до авдіївської ділянки, то, як пише "Інститут" у своєму ранковому зведенні, "російські війська нещодавно здійснили підтверджений наступ на північний захід від Авдіївки" і просунулися на північний захід від Степового.

Також, як пише ISW, російські війська просунулися на північний захід і південний захід від Бахмута. На кадрах, оприлюднених 1 і 2 січня, видно, що російські війська наступали на північну і східну околицю Богданівки і просунулися на північ від Курдюмівки.

На сватівській ділянці "Інститут" зафіксував просування росіян на захід від Кармазинівки (11 кілометрів на південний захід від Сватового) та Площанки (15 км на північний захід від Кремінної).

 queiqxeihuirkant

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.