Пятница, 09 июня 2023 12:16

Компанія оточення Медведчука не доплатила 244 мільйонів при транзиті нафтопродуктів,

беб

Керівнику столичного підприємства повідомили про підозру в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах. Компанія, яка надає фінансові гарантії, не сплатила мито при настанні гарантійного випадку. Збитки держави склали 244 млн₴

Про це повідомляє пресслужба Бюро економічної безпеки.

Зазначається, що працівники компанії-перевізника порушили митний режим "Транзит" під час переміщення нафтопродуктів магістральним нафтопроводом з території РФ до Угорщини у 2020-2022 роках. У цьому випадку, сплатити мито до державного бюджету мала компанія, яка виступила фінансовим гарантом. Цього не відбулося.

У межах досудового розслідування БЕБ також встановило, що бенефіціарні власники фінансового гаранта – підконтрольні народному депутату-"утікачу", який на початку року був позбавлений громадянства України.

У січні президент Володимир Зеленський позбавив громадянств народних депутатів Віктора Медведчука, його соратника Тараса Козака, а також Андрія Деркача і Рената Кузьміна. Оточення Медведчука і Козака займалося транзитом російського дизпалива трубопроводом "Прикарпатзахідтранс".

Раніше повідомлялося, що детективи Бюро під час обшуків вилучили документи щодо надання послуг фінгаранта та брокерських послуг, документацію що підтверджує уникнення сплати митних платежів та інші документи.

Окрім того, під час обшуку приміщень Енергетичної митниці Державної митної служби вилучено копії транзитних митних декларацій та незаконний дозвіл на зміну митного режиму тощо.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбачених ч. 3 ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків) здійснюють детективи БЕБ за процесуального керівництва прокурорів Офісу генпрокурора та оперативного супроводу співробітників СБУ.

Другие материалы в этой категории: Главные преимущества Xbox над PlayStation »

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.