Понедельник, 18 декабря 2023 14:03

Суд відпустив під заставу останнього з затриманих на хабарі чотирьох суддів Київського апеляційного суду

суд,апеляційний,дзюбін

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) обрав запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 4 мільйони гривень для судді Київського апеляційного суду В’ ячеслава Дзюбіна, якого підозрюють в одержанні $8300 хабаря.

Таке рішення 18 грудня ухвалив слідчий суддя ВАКС Віктор Маслов, повідомляє "Слово і діло".

"Клопотання прокурора САП задовольнити частково. Застосувати до підозрюваного Дзюбіна В’ячеслава запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 4 млн грн", – оголосив суддя.

На нього також поклали низку процесуальних обов’язків, у тому числі здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет. Строк дії обов’язків – до 18 лютого 2024 року.

Як повідомлялося, раніше ВАКС узяв під варту суддю Віктора Глиняного з альтернативою застави у розмірі майже 5 млн₴ Але ці кошти внесли і він вийшов зі слідчого ізолятора.

Читайте також: Суд арештував двох затриманих на хабарі суддів Київського апеляційного суду

Нагадаймо, наприкінці листопада Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили чотирьох суддів Київського апеляційного суду на одержанні хабаря у розмірі $35 тис.

Затримані судді КАСУ Юрій Слива, Віктор Глиняний, Ігор Паленик та В’ячеслав Дзюбін. Їх підозрюють в отриманні хабара за рішення про скасування арешту майна у справі експрезидента "Мотор-Січі" В’ячеслава Богуслаєва, якого підозрюють у державній зраді.

За даними слідства, суддя В’ячеслав Дзюбін отримав $35 тисяч неправомірної вигоди за зняття арешт з двох літаків у справі колишнього керівника "Мотор-Січі" В’ячеслава Богуслаєва. $10 тис. з цієї суми Дзюбін залишив собі, а решту $25 тис. передав для трьох інших суддів Київського апеляційного суду – Юрія Сливи, Ігоря Паленика і Віктора Глиняного.

Зокрема, Паленик отримав від Дзюбіна $25 тис. у коробці з-під віскі. Надалі $8300 він запакував у пачку з-під кави і передав їх судді Сливі. Суддя Глиняний отримав $8300 у рекламній брошурі інтернет-провайдера. Під час обшуків у Дзюбіна відшукали $10 тис., переданих як хабар, у Паленика знайшли усі $25 тис. неправомірної вигоди, оскільки, на думку слідства, той поміняв купюри перед їхньою передачею суддям Сливі та Глиняному. В Сливи та Глиняного знайшли по $8300.

4 грудня Вища рада правосуддя (ВРП) дала згоду на їх арешт.

Автор: Михайло Орлюк

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.