Суббота, 02 марта 2024 09:12

Співробітника Офісу генпрокурора покарали доганою за ДТП у нетверезому стані

Читать на русском

Співробітника Офісу генпрокурора покарали доганою за ДТП у нетверезому стані

Співробітника Офісу генпрокурора покарали доганою за ДТП у нетверезому стані

Співробітника Офісу генпрокурора Олександра Мазура покарали лише доганою за нетверезе ДТП та грубе спілкування з патрульними.

Про це редакція 368.media дізналася із рішення КДКП.

Мазур Олександр Васильович працює у прокуратурі з липня 2020 року. З вересня 2022 року обіймає посаду у департаменті нагляду за додержанням законів Нацполіцією та органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю.

У червні минулого року на нього склали адміністративну постанову за ч.1 ст.130 КУоАП. Чоловік увечорі вчинив аварію у Києві. Його Mazda 6 врізалася у Renault Logan. Патрульні під час спілкування з прокурором виявили різкий запах алкоголю з його рота. Йому запропонували пройти тест на «Драгері», але він відмовився. На хронометражі відеозапису з боді-камери поліцейського зафіксовано грубе, некоректне та непристойне поводження Мазура із використанням ним нецензурної лексики. Вже 29 листопада Голосіївський райсуд Києв визнав його винним, але у зв’язку із закінченням строків закрив справу.

Погодився із тим, що допустив неуважність та фактично «підрізав» інше авто, водій якого нібито відреагував неадекватно і фактично спровокував ДТП. Від різкого гальмування та удару він отримав травму, відчувши запаморочення та головний біль, у зв’язку з чим працівники поліції викликали автомобіль швидкої допомоги.

Незабаром на місце ДТП прибули невідомі йому особи, ймовірно знайомі іншого учасника пригоди і почали здійснювати на нього тиск, застосовуючи нецензурну лайку і погрози. Працівники поліції, які прибули за викликом на місце ДТП, стверджували, що саме він винен у зіткненні автомобілів. Далі, запропонували пройти тест за допомогою приладу «Драгер». На цю пропозицію він відмовився, оскільки ситуація, що склалася (погрози невідомих осіб, залякування, обіцянка заподіяти шкоду) вплинула на його психологічний стан. Також він неодноразово чув про необ’єктивність показань «Драгера» (невідповідність його результатів) та відсутність відповідних сертифікатів про повірки. Під час ознайомлення з протоколом він власноруч зазначив, що бажає пройти огляд на стан сп’яніння, оскільки не погоджується з твердженнями поліцейських, однак його вимогу проігноровано.

Приблизно о 21 год 10 хв поліцейські розпочали складати протокол за статтею 124 КУпАП, вказуючи у ньому про порушення пунктів 10.1, 10.3 ПДР.

Оформивши ДТП поліцейські повідомили, що Мазур О.В. самостійно може пройти огляд у медичному закладі, і у них немає можливості доставити його до лікарні.

Приблизно о 22 год 00 хв він особисто вирушив до наркологічного відділення за адресою: м. Київ, вул. Петра Запорожця, 20 для проходження медичного огляду, яким встановлено відсутність ознак алкогольного сп’яніння. Окрім цього, Мазур пояснив, що оформлення стосовно нього адміністративних матеріалів здійснювалось із порушенням, без роз’яснення його прав, а до протоколу вносилися зміни після його складання. Повідомив, що його нецензурні висловлювання зумовлені поведінкою інших учасників ДТП та жалкує, що не стримався у своїх висловах.

Також просив урахувати його заслуги перед державою при виконанні завдань під час участі у антитерористичній операції влітку 2015 року, а також надання йому статусу учасника бойових дій. Просив застосувати менш суворе дисциплінарне стягнення, ніж те, про яке зазначено у дисциплінарній скарзі та висновку.

У КДПК вирішили накласти на прокурора дисциплінарне стягнення у виді заборони строком на 1 рік на призначення на вищу посаду в органі прокуратури, в якому прокурор обіймає посаду.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.