Пятница, 05 января 2024 09:53

Блокада кордону: у черзі на в’їзд до України стоять понад 2000 вантажівок

кордон

У чергах на польсько-українському кордоні очікують 2 тисячі вантажівок .

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко, передає Укрінформ.

"Продовжується блокування напрямків пунктів пропуску "Рава-Руська-Хребене", "Краківець-Корчова", "Ягодин-Дорохуськ". За інформацією польських прикордонників, станом на ранок 1 400 вантажівок перебувають в чергах на цих трьох напрямках в бік України. Крім того, 4 січня зранку поновилося блокування руху для вантажівок на напрямку пункту пропуску "Шегині-Медика", черга на ранок – 600 вантажівок", – сказав він.

За його словами, рух вантажівок минулої доби на цьому напрямку ще залишався інтенсивним, але надалі не виключено зниження кількості вантажівок, що перетинатимуть кордон.

На інших ділянках кордону рух для вантажівок не блокується. Черга з вантажівок у бік України фіксується лише на території Словаччини. Станом на ранок у бік України на напрямку пункту пропуску "Ужгород" очікувало проїзду 100 вантажівок.

Напередодні стало відомо, що польські аграрії вирішили відновити блокування руху вантажних автомобілів поблизу пункту пропуску "Медика-Шегині", попри запевнення уряду Польщі сприяти у виконанні їх вимог.

Раніше заступник міністра сільського господарства Польщі Міхал Колодзєйчак заявив про готовність виконати вимоги фермерів і висловив сподівання, що вони відмовляться від погроз відновити протест на кордоні з Україною.

Нагадаймо, польські фермери почали блокувати перехід у Медиці з 23 листопада минулого року. Уже 24 грудня вони заявили, що зупиняють акцію протесту до початку січня, а в разі виконання їхніх вимог можуть її і не відновити.

Пікетувальники вимагають скасування підвищення сільськогосподарського податку, полегшення доступу до пільгових кредитів, а також субсидій на вирощування кукурудзи.

Водночас низку пунктів пропуску на українсько-польському кордоні блокують об’єднання польських перевізників.Їхня блокада триває з 6 листопада. Протестувальтники вимагають заборонити реєстрацію в Польщі транспортних компаній з іноземним капіталом, через що польських підприємців витісняють з ринку. Також вони вимагають відновлення дозволів на в’їзд до Євросоюзу для українських перевізників та покращення обслуговування на кордоні.

Автор: Юлiя Недашківська

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.